Uppdaterad 24 januari 21:06

24 januari 15:31, Försvunnen person, Enköping

Person har rymt från behandlingshem i Enköping.

Personal från ett behandlingshem i Eknäs utanför Enköping larmar polisen då en av de boende har rymt. Enligt personalen handlar det om en pojke i 15-årsåldern som är på rymmen, och han ska vara dåligt klädd, förmodligen barfota.

Polisen, som bedömer att pojken inte ska vara farlig för allmänheten, söker just nu med flera polispatruller och helikopter i det aktuella området.

Med anledning av den kalla temperaturen och vädret är polisen angelägna om att hitta pojken så snabbt som möjligt. Om du ser pojken, eller tror dig se honom, kontakta därför polisen omedelbart på 112.

Uppdaterad, kl 21.06:

Tack vare tips från allmänheten, som hade läst om försvinnandet i media, har polisen kunnat göra bedömningen att pojken inte längre ska befinna sig i en situation där det finns en fara för hans liv.

Pojken är fortsatt inte anträffad av polisen, men han ska inte längre befinna sig utomhus och polisen har därmed kunnat avbryta den aktiva sökinsatsen i området kring Eknäs.

Polisen vill passa på att tacka alla som har engagerat sig i sökandet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.