24 januari 19:52, Hemfridsbrott, Örebro

Polis har gripit en aggressiv och drogpåverkad man som tagit sig in i en villa i Övre Adolfsberg och där försökt skada de boende.

Mannen tog sig in i det olåsta huset där det befann sig tre personer däribland barn. Han var mycket aggressiv och kastade glas mot mannen i huset som tillsammans med de övriga förskansade sig i ett sovrum på övervåningen där de låste in sig samtidigt som polis larmades till platsen.

Mannen slet och drog i dörren till sovrummet men lyckades inte ta sig in där innan polis kom till platsen och kunde gripa honom. I samband med gripandet satte han sig till rejält motvärn varför första polispatrull tvingades spraya honom med pepparspray vilket han först inte reagerade på. Trots kraftigt motstånd lyckades patrullen övermanna mannen och belägga honom med fängsel.

Mannen är nu misstänkt för grovt hemfridbrott, försök till misshandel, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott avseende eget bruk.

Identiteten på den gripne är ännu inte fastställd men han bedöms vara i 30-årsåldern. Efter identifiering och förhör kommer åklagare att ta ställning till om han skall anhållas eller friges under den fortsatta utredningen

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.