29 januari 04:42, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Sammanfattning av nattens händelser

Haparanda
Klockan 22:15 stoppade polisen ett fordon, efter ett kort förföljande. Vid kontrollen fattade polisen misstanke om rattfylleri. Föraren fick följa med för provtagning och förhör. Efter utredningsåtgärderna blev föraren släppt. Föraren är en man i 20-årsåldern.

Luleå
Klockan 22:30 fick en patrull åka till en plats nära Filmstaden i Luleå. Anledningen var att en man hade blivit påhoppad av ett ungdomsgäng som slagit målsäganden. Polisen upprättar en anmälan om misshandel. Målsäganden hade inget vårdbehov när polisen kom till platsen.

Jokkmokk
Klockan 23:06 fick polis, ambulans och räddningstjänst larm om en trafikolycka på E45 söder om Kåbdalis. En personbil som voltat. Föraren var vaken och talbar och fördes med ambulans till sjukvård. Polis upprättar en anmälan gällande trafikolyckan, utan misstanke om brott.

Uppdaterad klockan 04.54

Boden 
Strax efter klockan 02:00 ringde allmänhet till polisen om ett fordon som vinglat över vägbanan på riksväg 97. Polis beordrades till platsen och kunde stoppa fordonet. Vid kontroll av föraren uppstod misstabke om rattfylleri och föraren fick följa med för provtagning. Föraren är en man i 50-årsåldern. Efter provtagning blev mannen omhändertagen enligt LOB. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.