29 januari 08:07, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 50-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

22:41 Polis larmades till en ort utanför Nässjö med anledning av att en väktare anträffat en blödande man utomhus. När polis anlänt framkom uppgifter om att målsägande blivit sparkad i ansiktet. Målsägande fördes därefter med ambulans till sjukhus. Frågor kring skadeläget hänvisas till sjukvården. Polispatrull på plats fortsatte arbeta med ärendet och kunde gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för grov misshandel. Den misstänkte mannen har under natten anhållits av åklagare. Ärendet är därmed åklagarlett.    

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, en viltolycka med rådjur, fylleri, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.