29 januari 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

22:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Brokindsleden i Linköping valde föraren att inte stanna på polismannens tecken. Ett kortare förföljande tog vid med hastigheter runt 180 km/h innan bilen stoppades genom ett plåtstopp och hamnade därefter i diket. Föraren, en man i 20-årsåldern, ska ha klarat sig utan personskador. Han greps misstänkt för vårdslöshet i trafik, olovlig körning, grovt drograttfylleri, narkotikabrott (innehav) samt ringa narkotikabrott för eget bruk. Mannen har under natten anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrott. Ärendet är därmed åklagarlett och frågor från media hänvisas till Åklagarkammaren i Linköping. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.