Uppdaterad 29 januari 10:20

29 januari 08:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanlands län. Två personer har gripits (se nedan). Tio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:50 Polis larmades till en restaurang på Östra Storgatan i Nyköping med anledning av bråk mellan flera personer. När polis anlänt greps två män i 30- respektive 25-årsåldern. De är i nuläget misstänkta för misshandel och ringa narkotikabrott för eget bruk. Målsägande, en man i 30-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador. Vid 07-tiden i morse var de misstänkta männen fortsatt gripna. Efter förhör kommer en åklagare fatta beslut om den fortsatta utredningen. 
Uppdatering 10:18 Båda männen har anhållits av åklagare på sannolika skäl misstänkta för misshandel. 

01:23 Polis larmades till centralstationen i Eskilstuna med anledning av att en man ska ha suttit på ett inkommande tåg från Stockholm och onanerat framför andra passagerare. Polis på plats sökte igenom tåget men ingen misstänkt person anträffades. En anmälan om sexuellt ofredande kommer skrivas. 

03:31 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Stallarholmen i Strängnäs med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i ett elskåp. När polis anlänt till platsen uppstod misstanke om drograttfylleri och olovlig körning mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med för provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.