Uppdaterad 03 januari 20:51

03 januari 14:56, Mord/dråp, försök, Göteborg

Skottskadad man i lokal vid Kvillebäcken. Insats pågår på platsen. Förundersökning med rubricering försök till mord inledd.

Polisen får in uppgifter via SOS kring en händelse vid en frisörsalong på Fyrklöversgatan. Vittnen har hört något som låter som skottlossning från platsen. En man uppges ha lämnat platsen, troligen gärningsman.

Polis åker fram mot lokalen. Inne i lokalen så finner polisen en man med skottskador. Oklart skadeläge. Ambulans tillkallas. Inga ytterligare personskador kända. 

En insats pågår på platsen. Ingen är för närvarande gripen. Den skadade mannen uppges vara ca 30 år gammal.  Platsen för händelsen spärras av. En undersökning av lokalerna pågår. Polishelikoptern har lämnat insatsen p.g.a. dåligt väder.

Förundersökning inledd med rubricering försök till mord. Minst två personer har hämtats till förhör. Förutom platsundersökning genomför polisen vittnesförhör, kontrollerar kameror i området mm.  Det genomförs även dörrknackning i närområdet. 

Den skadade har avförts till sjukhus. Hans tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt, allt enligt sjukhuset. 

Uppdatering

Kl 18.45: Polisen håller fortfarande avspärrningarna och tekniker är på plats. Oklart hur länge och i vilket omfattning som avspärrningarna kommer att kvarstå. 

Kl 20.45: Ingen ny information från förundersökningen.  

Händelsen kommer att uppdateras så fort det finns ny information att lämna. I första hand via denna sida.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.