03 januari 18:44, Bedrägeri, Katrineholm

Kvinna i 75-årsåldern blev utsatt för bedrägeri.

Under måndagseftermiddagen fick polisen vetskap om ett bedrägeri som hade inträffat tidigare under dagen i Katrineholm. Bedrägeriet ska ha skett vid 15:45-tiden.

Den drabbade är en kvinna i 75-årsåldern.

Det var en person som ringde till kvinnan och uppgav att hon skulle få tillbaka pengar då hon fått rabatt på sitt telefonabonnemang.

Kvinnan uppmanades då att använda sin bankdosa – vilket hon gjorde.
Efter samtalet tog kvinnan kontakt med banken för att se om pengarna blivit insatta på hennes konto, då upptäcktes det att ungefär 50 000 kronor saknades.

En polispatrull har varit hemma hos kvinnan. En anmälan om bedrägeri kommer att skrivas, i nuläget finns ingen misstänkt för brottet.

Så kan du skydda dig mot telefonbedrägerier:

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.