03 januari 20:57, Bedrägeri, Kungsbacka

Försök till bedrägeri i Kungsbacka (Åldringsbrott). Varna äldre personer i din omgivning för denna typ av brott!

En man (född-38) och hans fru bosatta i Kullavik har blivit utsatta för ett försök till bedrägeri. En person har ringt upp dem och uppgivit att de ringer från "spärrkonto". Gärningspersonen uppger att man kommer att skicka någon som ska förhindra dem från att bli bestulna. Kort efteråt anländer en kvinna i bil och hon begär tillgång till bankkort och BankID. Hon försöker sedan höja swishgränsen för kontot. 

En son till paret som befinner sig i Spanien får reda på vad som inträffat. Han lyckas få tag i banken som sedan troligen förhindrar en överföring på 30 000:-.

Denna gång har bedrägeriet troligen inte lyckats men allt för ofta så lyckas dessa gärningspersoner med sina bedrägeri. Dessas brott pågår ständigt runt om i landet och drabbar uteslutande personer över 65 år. Vid minsta misstanke vid telefonsamtal, besök eller annan kontakt som rör konto/kort eller BankID. Kontakta polis och låt aldrig någon obehörig få tillgång till dina handlingar och koder. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.