Uppdaterad 04 januari 08:28

04 januari 06:38, Trafikolycka, Gävleborgs län

Person fastklämd efter frontalkrock

Polisen larmas ut till länsväg 272 där en frontalkrock inträffat mellan två personbilar. Den ena föraren, en man i 55-årsåldern, är ute ur bilen medans den andra sitter fastklämd. 

Olyckan inträffade precis norr om Högbo bruk och vägen är helt avstängd. 

SMHI har utfärdat en gul varning för plötslig ishalka i stora delar av Svealand och Götaland nu på morgonen. Polisen uppmanar till försiktigthet och att anpassa hastigheten efter väglaget. 

Uppdatering 07:34;

Mannen i 55-årsåldern, som själv tog sig ur bilen, är förd med ambulans till sjukhus då han klagat på rygg och nacksmärtor. Räddningstjänsten arbetar just nu med att få ur den andra föraren ur sin bil.

Uppdatering 08:28;

Föraren i den bilen, som körde över på fel sida av vägen, är nu utklippt och förd med ambulans till sjukhus. Oklart skadeläge.

Det handlar om en man i 25-årsåldern som också visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Det skrivs eventuellt också en anmälan om vållande till kroppsskada då den andra föraren också fördes till sjukhus med påvisade smärtor. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.