Uppdaterad 05 januari 11:20

04 januari 08:03, Trafikolycka, personskada, Gotlands län

Polisen dirigerar trafiken förbi olycksplatsen på länsväg 148 tills bärgningsarbetet är klart.

Polisen kommer utreda olyckan och båda fordonen, en person- och en lastbil, kommer tas i beslag så att polisen kan om de behöver undersöka dessa. 

Tills bärningsarbetet är klart kommer polisen dirigera trafiken förbi olycksplatsen som var på länsväg 148 i höjd med Stenstugu. En kvinna är förd till sjukhus med ambulans.

Gotlandspolisens ingripandepoliser har uppmärksammat att det är halt på vägarna och uppmanar alla fordonsförare att anpassa avstånd och hastighet efter detta.

Uppdatering klockan 12:52

Bärningsarbetet är sedan en tid tillbaka avslutat. 

Uppdatering den 5 januari klockan 11:09

Kvinnan, som är i 40 åldern, fördes till sjukhus är enligt uppgift till polisen mycket allvarligt skadad. Den andra föraren, en man i 50 års åldern, skadades inte vid olyckan.

Polisens utredning är rubricerad vårdslöshet i trafik. I den arbetar polisen för att ta reda på hur olyckan gick till, bland annat ska de två beslagtagna fordonen undersökas.

Polisen har information om att det var halt på olycksplatsen och är tacksam för de privatpersoner som hjälpte till på olycksplatsen tills räddningstjänst och polis kom till platsen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.