Uppdaterad 05 januari 14:57

04 januari 18:32, Försvunnen person, Gislaved

Polisen söker efter en försvunnen man.

Polisen fick vid 13:30-tiden idag ett samtal om att en man saknades i Gislaved. Mannen ska ha försvunnit från sin bostad någon gång under natten/tidiga morgonen i en fulltankad bil och sedan inte återkommit. Mannen är i 50-årsåldern, 171 centimeter lång och beskrivs som vältränad. Han har grått hår, blåa ögon, glasögon och tros vara iklädd svarta loafers och en grå täckjacka. 

Polisen har sedan försvinnandet arbetat med ett eftersöksarbete, dels närsök vid platsen där mannen bor, dels på andra ställen där han kan tänkas ha rört sig. Kontroller med sjukvård m.m. har inte gett något resultat. 

Polisen är angelägen om att få hjälp av allmänheten med tips och iakttagelser. Den som tror sig se mannen eller den bil han antas färdas i (en nyare Opel Corsa, grå till färgen) ombeds att hålla honom under uppsikt och att omedelbart ringa polisen på 112, begär därefter polisens regionledningscentral Öst. 

Uppdatering onsdag 22-01-05, 07.50 polisen söker fortfarande efter mannen. I huvudsak genom att kontrollera tips som kommer från allmänheten. Eftersom mannen ännu inte är anträffad vädjar polisen nu om fler tips från allmänheten, i första hand om den aktuella biltypen. Om du är osäker på hur en Opel Corsa ser ut kan du titta på Missing Peoples hemsida där det finns en bild på aktuell bil. Se ovan hur du enklast kan tipsa polisen.

UPPDATERING 14.45: Mannen är ännu inte anträffad, men polisen har nya uppgifter i ärendet vilket har resulterat i att den operativa sökinsatsen har avslutats. Anhöriga har underrättats om detta.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.