Uppdaterad 05 januari 08:56

05 januari 02:48, Inbrott, försök, Kalmar

Polis beordras till Norrliden med anledning av ett inbrottsförsök.

Okänd gärningsperson misstänks ha krossat en fönsterruta och ett fönster i en altandörr. Cirka tio minuter efter det första larmet inkommer ett nytt ärende om inbrottsförsök på samma väg. Någon har kastat in en sten genom ett fönster i en ytterdörr för att sedan lämna platsen. Polisen upprättar två anmälningar gällande försök till inbrott. I nuläget är ingen misstänkt eller gripen i de båda ärendena.

Uppdatering 07:58

Ett inbrott sker på Norrlidsvägen och polis larmas till platsen. Allmänhet envarsgriper en man som misstänks ha genomfört inbrottet tills polisen anländer till platsen. Mannen, som är i 25-årsåldern, grips på platsen och polisen genomför en brottsplatsundersökning. Om det finns något samband med inbrotten och inbrottsförsöken på Norrlinden under de senaste dagarna kommer att utredas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.