Uppdaterad 05 januari 15:49

05 januari 08:02, Rån, Enköping

Polisen utreder ett misstänkt grovt rån i Enköping.

Polis beordrades till Bergsgatan med anledning av ett misstänkt grovt rån som ska ha inträffat vid sjutiden på tisdagsmorgonen. 

Platsen är avspärrad för teknisk undersökning. 

Polisen söker iakttagelser kring en ljus bil av kombimodell som ska ha framförts på platsen. Polisen söker även dig som kan ha gjort andra iakttagelser i samband med händelsen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Uppdatering 15:49;

Det är en man i 60-årsåldern som blivit rånad på en stor summa pengar i Enköping på onsdagsmorgonen. Flera personer ska ha attackerat mannen fysiskt och rånat honom på en väska med pengarna i. Mannen skadades inte i samband med händelsen. 

Enligt vittnesuppgifter så ska en silverfärgad kombibil setts i samband med händelsen. Polisen har genomfört dörrknackning under förmiddagen och en teknisk undersökning på plats. Däckspår och skoavtryck har säkrats i samband med detta.

Polisen har inte gripit någon misstänkt person för det grova rånet än. Men är angelägen om att få in vittnesuppgifter från allmänheten. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.