06 januari 06:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 45 ärenden mellan klockan 22 och 06. Ingen har gripits under denna tidsperiod. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:14 En polispatrull stoppade och kontrollerade en personbil på Kyrkogatan i Eskilstuna. Föraren är en man i 35-årsåldern och han visade tecken på alkoholpåverkan. Han misstänks för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning. Mannen fick följa med för provtagning.

04:25 Väktare kontaktade polisen gällande ett inbrott på en skola som ligger på Västgötagatan i Katrineholm. Flera polispatruller beordrades till platsen. Någon, eller några, har tagit sig in i lokalen genom att bryta upp minst ett fönster. I nuläget är det oklart om något har stulits. En anmälan om stöld genom inbrott har skrivits, det finns ingen misstänkt för brottet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller men inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.