Uppdaterad 06 januari 13:34

06 januari 10:56, Trafikolycka, Oxelösund

Bilist försökte att köra ifrån en polispatrull - körde in i en stolpe.

10:35 En polispatrull som befann sig på länsväg 515 i närheten av trafikplats Stjärnholm, utanför Oxelösund, meddelade polisens regionledningscentral att en bilist valt att inte stanna på polismans tecken. I och med att bilisten försökte att köra ifrån polispatrullen följde polispatrullen efter bilisten.

Det ska ha varit låg trafikintensitet och under färden ska bilisten ha nått hastigheter runt 180 kilometer i timmen.

10:38 Färden tog stopp när bilisten körde in i en stolpe. Detta inträffade vid Hamnbron, riksväg 53 i Oxelösund. Flera polispatruller är på plats. Räddningstjänst och ambulans har kopplats in i ärendet och är på väg till platsen. Två personer färdades i fordonet.

11:25 Bilen ska bärgas från platsen. Flera polispatruller har lämnat platsen, en polispatrull finns kvar. I övrigt har polisens presstjänst inga nya uppgifter att lämna.

12:19 Ingen polispatrull är kvar på platsen. De två personerna som färdades i bilen fördes till sjukhus. Av de rapporter som nått polisens presstjänst ska det inte röra sig om allvarliga fysiska skador. 

13:32 Polisens presstjänst har inga nya uppgifter gällande skadeläget. Bilen kördes av en man som är i 35-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för drograttfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt för att inte ha stannat på polismans tecken. Brottsrubriceringarna kan ändras.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.