06 januari 13:00, Trafikbrott, Jämtlands län

Jämtland, ett urval av polisens arbete i trafiken under morgon och förmiddag

BERG

Under morgonen hölls en nykterhetskontroll i Svenstavik. Alla kontrollerade förare var nyktra.

En stund senare hölls trafikkontroll vid E45. I samband med detta kontrollerades en bilist. Misstanke uppstod om att föraren, en man, var påverkad av narkotika. Provtagning genomfördes och förhör hölls. En anmälan upprättades.

RAGUNDA

Under förmiddagen kontrollerades hastigheten i trafiken på riksväg 87 mellan Stugun och Lillsjöhögen. Alla trafikanter passerade utan några anmärkningar.

Senare stoppades en bilist för kontroll. Misstanke uppstod om att föraren, en man som hade återkallat körkort, var påverkad av narkotika. Han fick följa med för provtagning. 

Anmälan gällande grov olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott upprättades.

STRÖMSUND

En bilist stoppades för kontroll på E45 vid 9-tiden. Föraren, en man, blåste positivt i polisens sållningsinstrument och han fick följa med för provtagning.

En anmälan gällande rattfylleri upprättades och körkortet omhändertogs. Fordonsnycklarna omhändertogs tillfälligt för att förhindra fortsatt färd.

ÖSTERSUND

Bilist kontrollerades i Lit under förmiddagen. Föraren använde inte bilbälte under färd och böter utfärdades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.