Uppdaterad 07 januari 11:00

07 januari 01:39, Mord/dråp, försök, Tranås

En misstänkt skottlossning har skett i centrala Tranås. Två personer är skadade och förda till sjukhus. Polisen är på plats och utreder.

Vid 00.17 fick polisen in ett flertal samtal om en misstänkt skottlossning på Tranåskvarnsgatan i centrala Tranås. Relativt snabbt kunde det konstateras att fler än en person var skadad. I nuläget vet polisen om två personer som uppvisat skador och kommer vårdas på sjukhus för sina skador. Deras skadeläge är inget polisen kommer tat kommentera.

Ett flertal patruller har åkt till platsen och en avspärrning har upprättats. En förundersökning är inledd där rubriceringarna är två fall av försök till mord. Avspärrningarna kommer att vara aktiva till dess att tekniker är klara med en brottsplatsundersökning. I samband med händelsen har polisen genomfört ett antal åtgärder i jakten på misstänkt gärningsperson/personer. I det arbetet har en person tagits med för förhör.

Polisen har redan inledningsvis pratat med ett flertal inringare som uppmärksammat händelsen men är ändå intresserade av att alla hör av sig som kan bidra med information om vad som hände. Har du några iakttagelser från Tranåskvarnsgatan eller annat som kan kopplas till händelsen? Ring polisen på 114 14 och be om att få lämna tips i ärendet. Har du akuta uppgifter om misstänkta gärningsmän eller liknande, ring 112.


Kontaktperson för media

Tommy Thorngren, presstalesperson i beredskap. Telefon 010-566 75 26.

 

Uppdatering 02.45

De skadade personerna är två män i 30-årsåldern. De är kända av polisen sedan tidigare och av de inledande uppgifterna finns en del som talar för att det rör sig om någon form av uppgörelse mellan kriminella individer. 

Polisen jobbar fortsatt med insamlande av uppgifter, den tekniska brottsplatsundersökningen och jakten på gärningsperson eller personer. 

 

Uppdatering 03.12

Den person som togs med på förhör är nu anhållen av åklagare som misstänkt i ärendet. Det rör sig om en man i 50-årsåldern som i nuläget är misstänkt för medhjälp till försök till mord.

 

Uppdatering 04.11

Kontaktperson för media

Presstalesperson i beredskap avslutar nu sitt extra nattpass. Ordinarie presstalesperson är på plats från 06.00 men inleder i vanlig ordning med att sammanställa en nattsammanfattning och kan vara svår att nå innan de har publicerats på polisen.se. Vakthavande befäl svarar fram till dess i mån av tid på medienumret.

Vi jobbar på att få fram en talesperson från lokalpolisområde Höglandet under fredagen. Vi återkommer med information om förutsättningar när det är klart.

Uppdatering 07.12: den man som tidigare anhållits av jouråklagaren har nu på morgonen frigivits efter beslut av åklagaren. Polisens kriminaltekniker var klara med sin undersökning vid 05-tiden och då togs avspärrningarna bort. Förundersökningen leds av åklagare.

Uppdatering 09:55: Mellan klockan 10-12 idag finns Håkan Lindqvist, tillförordnad kanslichef för polisområde Jönköping, tillgänglig för media på telefonnummer: 010 566 76 64. För de medier som önskar fysiska intervjuer kommer Håkan Lindqvist vara tillgänglig vid polisstationen i Tranås klockan 13-14. För fysiska intervjuer anmäl er till angelica.israelsson-silfver@polisen.se. Håkan Lindqvist finns tillgänglig för att prata kring polisens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

Uppdatering 10:59: Ärendet är åklagarlett och det är Jessica Andersson som är förundersökningsledare i ärendet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.