07 januari 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustavsson.

00.04 Göteborg, brott mot knivlagen samt ringa narkotikabrott.
En man grips på Hjalmar Brantingsplatsen då han påträffas med en kniv på sig. Han är så påverkad att han får åka med för att sova ruset av sig samt att han är misstänkt för ringa narkotikabrott.

01.08 Lerum, narkotikabrott m.m.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Hulanmotet och där påvisar en av personerna i bilen tecken på drogpåverkan varför han får följa med för provtagning. Förarens körkort omhändertas och han är misstänkt för grov olovlig körning.

04.01 Lidköping, skadegörelse genom brand.
Folk vaknar till av något ljud och tittar ut och får då se en bil som brinner på en parkering på Läckögatan. Räddningstjänst samt polis till platsen. Oklart vad det är som gjort att bilen börjat brinna i skrivande stund. Branden släcks och en anmälan skrivs.

04.55 Vänersborg, våld och hot mot tjänsteman.
En person befinner sig olovligen inne på Migrationsverkets lokaler i området Restad. Ordningsvakter säger till mannen att han skall lämna men han sätter sig till motvärn och vill inte alls lämna frivilligt. Vakterna får lägga ner honom på marken för att sätta på honom handfängsel för att lugna ner honom för att sedan larma efter polis. Mannen omhändertas enligt polislagen §13 av polis och en anmälan skrivs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.