09 januari 08:07, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 65-tal ärenden som rör Södermanland. Ingen har gripits. Åtta personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Tumult i Strängnäs

01:34 Polisen kallades till centrum i Strängnäs. Efter att ordningsvakter hjälpt socialen i ett ärende rörande ungdomar som skulle transporteras till olika boenden i Sverige blev ordningsvakterna senare konfronterade  av en hotfull ungdomsgrupp. En ungdom  frihetberövades och då uppstod tumult.

Polisen skrev en anmälan mot tre misstänkta män i tonåren. De misstänks för hot och förgripelse mot tjänsteman.

Drograttfylleri i Eskilstuna

01:08 En polispatrull gjorde en fordonskontroll på Bruksgatan i Eskilstuna. Under kontrollen uppstod misstanke om drograttfylleri. Mannen, som är i 45-årsåldern, medtogs för kroppsbesiktning och förhör.

Han är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt brott mot knivlagen.

Förare fick förlorade körkortet

02:51 Polisen stoppade en bil på Mälarvägen i Eskilstuna för kontroll. Bilens förare, en kvinna i 45-årsåldern, blev misstänkt för drograttfylleri och fick körkortet omhändertaget.En passagerare i tonåren blev också misstänkt för ringa narkotikabrott och fick även hon följa med för kroppsbesikting.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.