09 januari 08:00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

En person har mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri. Personen misstänks för våldsamt motstånd.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:08 Förargelseväckande beteende, Umeå: Polispatrull beordras till en mack Öst på stan där det lever om från en buss. Bussen avvisas från platsen och en ordningsbot gällande förargelseväckande beteende utfärdas till föraren.

00:09 Trafikbrott, Åsele: En person i Åsele tätort får ordningsbot då en bil som körs har användningsförbud.

00:27 Drograttfylleri, Åsele: Vid stopp och kontroll av en personbil misstänks föraren vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan upprättas. En passagerare i bilen misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk).

00:57 Skadegörelse, Nordmaling: Polispatrull beordras till en adress i kommunen där en ruta på en bostad har krossats. Vissa spår säkras och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:00 Alkohollagen, Umeå: Polispatruller kontrollerar en buss som är parkerad på I20-området där personer som är under arton ses med misstänkt alkohol. Påträffad alkohol tas i beslag. En minderårig person skjutsas till vårdnadshavare. En anmälan gällande olovlig hantering av alkohol upprättas. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.