09 januari 08:23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:40 Trafikbrott, Kiruna: Bilförare i centrala Kiruna får ordningsbot för att inte ha använt föreskriven belysning.

00:44 Trafikbrott, Boden: Bilförare på riksväg 97, Vittjärv, får ordningsbot då bilen har körförbud.

01:37 Förargelseväckande beteende, Kiruna: En man och en kvinna utanför en krog i centrala Kiruna bötfälls för offentlig urinering.

04:31 Rattfylleri m.m. Boden: När polis försöker stoppa en bilförare som misstänks vara påverkad så stannar han inte vilket leder till ett förföljande. Polispatrull kan genom att preja bilen få stopp på den i Boden. Ingen skadas i samband med detta. Mannen grips.

Bilen är stulen i Gällivare kommun. Mannen, som är i 30-årsåldern, saknar behörighet att köra bil. Han misstänks för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. En anmälan upprättas.

 

En man i 35-årsåldern har under natten gripits i polisområde Piteå Älvdal, misstänkt för att i en bostad ha misshandlat en kvinna som han har en relation med samt för att ha misshandlat en manlig bekant. Mannen ska förhöras efter tillnyktring. En anmälan gällande misshandel upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.