09 januari 08:24, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

En person har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

00:42 Drograttfylleri m.m., Sundsvall: Polispatrull beordras till Haga där en lastbil och en personbil kolliderat i en korsning. Polisen har inga uppgifter om personskador. Bilföraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. I bilen påträffas misstänkt narkotika som tas i beslag. Föraren saknar behörighet att köra.

Förhör hålls och en anmälan gällande grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott (bruk och innehav) upprättas. Bilnycklarna tas i beslag.

01:37 Skadegörelse, Sundsvall: Polispatrull beordras till Stenstan där en man som uppges ha slagit sönder fönster har stoppats av vakt. En anmälan gällande skadegörelse samt våldsamt motstånd upprättas. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Polisen har även under natten hanterat ett ärende gällande våldtäkt i Sundsvalls kommun. En man i 50-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för att i en bostad ha våldtagit en kvinna som han är bekant med. En anmälan upprättas.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.