11 juli 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens händelser.

Sedan klockan 22:00 igår har polisens regionledningscentral hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Fem personer har omhändertagits för fylleri.

23:13 Polisen larmades till en skola på Ymervägen i Krokek med anledning av ett misstänkt inbrott. Ett vittne hade sett personer inne på skolan. Väktare var först på plats och meddelade polisen att en dörr och ett fönster till skolan stod öppna. Inga personer fanns kvar på platsen. En del föremål, till exempel en brandsläckare, låg på marken utanför skolan. Polisen har upprättat en anmälan om olaga intrång och stöld. Det är i nuläget oklart vad som har stulits och det finns ingen misstänkt.

00:35 Polisen larmades till Ljura med anledning av ett personrån. I närheten av Sankt Johannes Kyrka hade en man i 35-årsåldern blivit rånad av flera, för honom okända, män. Gärningspersonerna, tre till fem personer, hotade målsägande med ett vasst tillhygge och tvingade honom att lämna ifrån sig mobiltelefon, smycken och jackan han bar. Den drabbade skadades inte fysiskt. Polisen sökte efter gärningspersoner men ännu finns ingen misstänkt. En anmälan om grovt rån är upprättad. Rånet inträffade på en grusväg längs med Söderleden och polisen är angelägen om att ta emot tips från personer som har sett eller hört något som kan sättas i samband med rånen. Gärningspersonerna beskrivs som män, klädda i svarta kläder med maskering över hela eller delar av avsiktet och rånet inträffade ungefär klockan 00:15.

00:58 Polisen larmades till Stationsvägen i Skärblacka med anledning av inbrott i ett café. Ägaren till cafét såg på kameraövervakning hur obehöriga personer tog sig in i fastigheten. Inne på vinden anträffade polisen två berusade personer, en man och en kvinna i 40- respektive 45-årsåldern, som omhändertogs för fylleri. De misstänks för olaga intrång och en anmälan är upprättad.

01:43 Polisen larmades till Västra Valla med anledning av ett misstänkt pågående inbrott i förråd i ett flerbostadshus på Studievägen. En av de boende hade hört ljud från vinden och kontaktade polisen. Tre personer sprang från platsen och polis sprang efter. Klockan 02:21 greps en man i 35-årsåldern som gömde sig i en skogsdunge. Det var hundförare med hund som lyckades spåra upp mannen. Han misstänks för stöld genom inbrott och födes till polisstation för förhör. Längs med vägen där mannen hade sprungit hittades föremål som misstänks komma från inbrottet. Föremålen togs i beslag. Mannen anhölls under natten, på sannolika skäl misstänkt för stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.