Uppdaterad 14 juli 10:12

11 juli 12:25, Anträffad död, Kalix

Polisen utreder dödsfall utanför Båtskärsnäs i Kalix skärgård.

Larm inkommer under sen fredagskväll om att två personer som gått ner i en källare i en stuga är livlösa. Räddningstjänst och ambulans kallas till platsen. Personerna, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 60-årsåldern som båda är hemmahörande i Norrbottens län, är avlidna.

Det finns gasol i fastigheten.

Polisen utreder händelsen. Allt tyder på att det är en olycka, men för att kunna genomföra vissa utredningsåtgärder är en förundersökning inledd. I nuläget är rubriceringen vållande till annans död. Det finns ingen misstänkt.

Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. En rättsmedicinsk undersökning kommer också att göras.

Uppdatering 2022-07-14 kl. 10.10 (av Kristina Lantto, kommunikatör):

Utredningen av dödsfallen fortgår i syfte att klargöra vad som hänt. Det föreligger ingen misstanke om brott.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på plats. Inget fel har hittats på gasolanläggningen. Däremot har förpackningar av torr-is anträffats i anslutning till de avlidna och polisen misstänker nu att dödsfallen kan ha med dessa att göra.

Vidare utredning kommer ske för att klargöra om torr-isen har orsakat dödsfallen. Ingen ytterligare information kring orsaken till dödsfallen kommer att kunna ges innan resultaten från den rättsmedicinska undersökning kommer. Polisen kan inte uttala sig mer om torr-is och de risker som kan finnas i samband med användning och förvaring.

Mediefrågor besvaras under torsdagen av Magnus Carlborg, tf lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten, tel. 010-568 41 84.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.