14 juli 07:59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:31 Polisen larmades till en adress i området Enebymo i Norrköping med anledning av en att en man varit verbalt högljudd utomhus. Polis åkte till platsen för att kontrollera mannen. Mannen har ett skjutvapen i sin ägo och mannen greps misstänkt för grovt vapenbrott, föremålet togs i beslag. Den gripne mannen är i 60-årsåldern, senare anhölls mannen efter beslut från åklagare.

03:21 En polispatrull som befann sig i centrala Linköping när de fick vetskap om ett bråk som hade inträffat utomhus strax innan. Två män misstänks för grov misshandel där en annan man är drabbad. De misstänkta gärningsmännen, som båda är i 25-årsåldern, greps misstänkta för grov misshandel. Den drabbade mannen är i 20-årsåldern. Inga formella förhör har hållits med de misstänkta. Brottsrubriceringen kan komma att ändras, och fler brottsmisstankar kan tillkomma. Den drabbade mannen var vaken och talbar.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer – ändrade tider på grund av sjukdom

Idag är polisens presstalesperson i tjänst till klockan 15:00. Under resten av dagen och natten besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.