15 juli 07:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

.God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 70 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

23:15 Polisen larmades till Repslagaregatan i Norrköping med anledning av ett bråk utomhus. Polis åkte till platsen och det visade sig inte handla om ett bråk, det rörde sig om ett sjukdomsfall. När polis arbetade med ärendet kom två män till platsen och männen var högljudda verbalt och började bråka med poliserna. Männen, som båda är i 25-årsåldern, greps misstänkta för sabotage mot blåljusverksamhet och våldsamt motstånd. Männen visade även tecken på narkotikapåverkan och misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Den ena av männen hade även en mindre mängd misstänkt narkotika på sig, han blev därmed misstänkt för ringa narkotikabrott innehav. Misstankarna gällande sabotage mot blåljusverksamhet handlar om att männen försvårade polisernas arbete med sjukdomsfallet. Senare hävdes gripandena men utredningarna pågår och misstankarna kvarstår.

01:59 En polispatrull stoppade och kontrollerade en lastbil på Söderleden i Norrköping. Vid kontrollen påträffades misstänkt stöldgods i fordonet. De två männen som satt i lastbilen greps misstänkta för stöld. Den ena är i 25-årsåldern, den andra mannen har inte uppgett sin identitet så han är gripen som okänd. Båda mannen är anhållna efter beslut från åklagare.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Information om polisens pressnummer

Efter klockan 15:00 finns det ingen presstalesperson i tjänst. Frågor från media besvaras då av vakthavande befäl i mån av tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.