16 juli 07:17, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:15 Missbruk av urkund, Sundsvall:
En man misstänks ha försökt ta sig in på en krog med hjälp av en annan persons identitetshandling. Polispatrull upprättar en anmälan.

02:59 Stöld, Sundsvall:
Se tidigare notis via länk nedan.

Övrigt:
Tre personer har, utöver nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Sammanfattning Ljungarocken, fredag:
Kvällen bjöd på ett ordningshållande regn. Trots hög berusningsgrad blev det enbart fem avlägsnanden och fyra personer omhändertagna enligt LOB. Ett fåtal anmälningar gällande brott har upprättats.

Polisens insatschef rapporterar om gott samarbete med ordningsvakter, sjukvårdspersonal, arrangörer och övriga samarbetspartners, vilket bidrog till en trevlig tillställning.

En annan iakttagelse från polis på plats är att många hade vänner och bekanta som hjälpt till att ta hand om de som hade fått i sig för mycket alkohol. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.