17 juli 08:12, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:08 Rattfylleri, Sollefteå:
Polispatrull beordras till Edsele där en moped uppges ha kört av vägen. Föraren, som gått iväg från platsen, anträffas och blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri och olovlig körning upprättas. Mopednycklarna omhändertas.

00:14 Sundsvall:
Kvinna på Östermalm får ordningsbot för att ha druckit alkohol på offentlig plats.

00:30 Skadegörelse, Härnösand:
Polispatrull beordras till Kronholmen där en kvinna uppges ha kastat ett föremål mot en bilruta. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01:09 Skadegörelse, Härnösand:
Polispatrull beordras till en snabbmatsrestaurang där en man uppges ha slagit på skyltar. Mannen omhändertas enligt LOB och en anmälan gällande skadegörelse upprättas.

02:04 Misshandel, Härnösand:
Polispatrull beordras till en snabbmatsrestaurang med anledning av ett bråk med tre personer inblandade. Anmälningar samt motanmälningar gällande misshandel upprättas. Det finns inga uppgifter om att de inblandade behövt föras till sjukvård.

03:30 Misshandel, Sundsvall:
Polispatrull beordras till en krog i Stenstan där det varit bråk. En man, som misstänks för misshandel, omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

05:46 Viltolycka, Kramfors:
Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 90, Kärr. Det finns inga uppgifter om personskador.

Övrigt:
Tretton personer har, utöver ovanstående och nedanstående, mellan 00:00 och 07:00 omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även under natten utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Ljungarocken, lördag:
Lördagen bjöd på bättre väder än fredagen och det var en högre berusningsgrad, vilket i sig medförde att ordningsstörningarna blev fler.

Nio personer omhändertogs enligt LOB, varav två överlämnades till vårdnadshavare.

Ett antal brottsanmälningar bland annat gällande brott mot knivlagen och våldsamt motstånd har upprättats, liksom ett antal orosanmälningar till socialtjänsten.

Även denna kväll rapporterar polisens insatschef om gott samarbete mellan ordningsvakter, arrangörer och övriga samarbetspartners som har gjort ett riktigt bra jobb och tillsett att övriga besökare fått ha en trevlig kväll, vilket bidragit till väldigt god stämning på tillställningen.

Ramsele:
Överlag har det varit en hög berusningsgrad, men bra stämning, i Ramseles centrala delar inklusive öltält på torget.

En person omhändertogs enligt LOB på grund av ett ett bråk i kombination med hög berusningsgrad.

En ordningsbot utfärdades gällande offentlig urinering. Inga kända brott ägde i övrigt rum i Ramsele, rapporterar polis på plats.

Fem ordningsvakter bidrog till en bra ordningshållning inne i öltältet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.