19 juli 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Händelser i urval:

01.04 Polisen fick samtal om att en man försökte göra inbrott i en skåpbil som stod parkerad vid korsningen Källvindsgatan / Nygatan i Norrköping. Polis kom dit och fick direkt mannen under kontroll. Han greps och belades med handfängsel. Det fanns glaskross inne i skåpbilen. Mannen greps för försök till stöld och skadegörelse. Efter att ha sökt i området med hund, hållit förhör med vittnet och dokumenterat händelsen i övrigt så hävdes gripandet. Men mannen fick ändå stanna på polisstationen för tillnyktring enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusad. Han är i 30-årsåldern.

02.21 Väktare ringde polisen om inbrott i en restaurang på Ingelstad, Norrköping. En glasruta var trasig. Polisen kom dit. Ingen misstänkt fanns kvar. Polisen undersökte brottsplatsen och det visade sig att någon hade öppnat kassaapparaten. En okänd summa kontanter ska ha stulits. Polisen dokumenterade omständigheterna och upprättade en anmälan om stöld genom inbrott.

Utöver detta har polisen hanterat diverse ärenden med skadegörelse, påverkade personer, trafikbrott, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.