Uppdaterad 02 juli 07:08

02 juli 02:13, Detonation, Bjuv

Detonation i Billesholm.

Ca kl. 00.50 inkommer samtal till polisens ledningscentral via SOS. Flertalet personer har hört en kraftig smäll i Billesholm.

När polis kom till platsen kan det konstateras att någon form av detonation har ägt rum. Detonationen har inträffat utanför en affärsverksamhet och det finns inga uppgifter om skadade personer. Polis är på plats och polisens nationella bombskydd är på väg mot platsen.

Notisen kan komma att uppdateras.

Uppdatering 220702: En anmälan om grov allmänfarlig ödeläggelse har upprättats. Brottet är att betrakta som grovt då flera personer befann sig i en lägenhet ovanför verksamheten då detonationen skedde. Hur detonationen har gått till och vad det är som specifikt har orsakat den kan inte beskrivas i nuläget. Ingen misstänkt gärningsperson har gripits och inga personer skall ha kommit till skada. 

Potentiellt samband med andra händelser i närtid kommer att utredas, men kan i detta skede inte uteslutas. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.