02 juli 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

01.53 Härryda, grov misshandel.
Någon bryter upp drive-in luckan till McDonalds och tar sig in i lokalerna maskerad. Det är vid Landvetter flygplats. Totalt är det flera personer som kommer efter och ger sig på en av personalen. Man lämnar sedan i en bil som man kommit i. Oklart i skrivande stund varför man gett sig på en av personalen. Flera patruller larmas till platsen och söker av närområdet och får då visuell kontakt med bilen som man kör. Man tappar dock bort bilen och efter en stund hittas den övergiven. Med hjälp av bra vittnesuppgifter samt övervakningsfilm får man ett bra signalement och kan efter ytterligare lite sökande gripa tre personer som stämmer överens med de uppgifter som framkommit. Samtliga körs in till polisstationen där de kommer höras.

03.03 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin mobiltelefon i Hammarkullen varför polis åker till platsen för att ta uppgifter för en anmälan. Målsägande säger även att han blivit slagen i samband med händelsen. Patrull hjälper honom hem och kontaktar anhöriga, ingen gripen i nuläget.

03.55 Vara, skadegörelse genom brand.
Brinner i flera bilar på Södergatan varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och man säkrar fynd på platsen som kommer spårsäkras. Det är en bil som skadats i samband med branden.  

05.34 Göteborg, rån.
En man vinkar till sig en patrull på Vasagatan och berättar att han blivit rånad på sin bi för ca 30 min sedan. Bilen larmas ut till samtliga enheter men ingen bil är påträffad ännu. Inga uppgifter i övrigt hur det hela gått till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.