21 juli 21:30, Övrigt, Stockholm

Polisen från lokalpolisområde Norrmalm besökte Sergels torg och Hornsbergs strand

När polisen var vid Hornsbergs strand samarbetade de med Kustbevakningen angående de förare av vattenskotrar som kör vårdslöst, inga förare rapporterades.

Under tiden som polisen var vid Hornsbergs strand fick de information om att några stod och sålde saker en bit bort. När polisen kontrollerade detta visade det sig att det var minderåriga pojkar som sålde strumpor för sin idrottsklubb. 

Medborgarlöfte och lokal problembild

Genom medborgarlöften får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta bland annat veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den informationen brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den tillsammans med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska prioritera den här dagen/veckan/månaden.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.