22 juli 07:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Händelser i urval:

05.36 En polispatrull hade stoppat en bilist vid Kallerstad, efter en trafikkontroll på E4 vid Tallboda, Linköping. En förare hade kört i 164 km/h där högsta tillåtna hastighet är 110 km/h. Föraren visade sig dessutom verka vara narkotikapåverkad. Han togs med för provtagning, misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. Det skrivs också på hastighetsöverträdelsen. Han fick sitt körkort omhändertaget. Mannen är i 55-årsåldern.

En annan bilist fick sitt körkort omhändertaget när polis kontrollerade hastighet på E4 vid Mantorp, Mjölby kommun. Den föraren, en man i 20-årsåldern, körde i 161 km/h där man får köra 110 km/h. Han var dock nykter. Detta hände vid 05-tiden.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat ärenden om psykisk ohälsa, buskörning med A-traktorer, skadegörelse, berusade personer, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.