Uppdaterad 22 juli 21:37

22 juli 18:15, Mord/dråp, försök, Göteborg

Samtal om skottlossning, grov misshandel, Kallebäck.

Polis skickas till Kallebäck, där inringare hört smällar som av skott utomhus. Strax därefter kommer nya samtal om att en person på platsen uppger att han blivit skjuten, och ambulans larmas.

Mannen är skottskadad, och han är vaken och talbar. Polis arbetar på platsen med att samla in uppgifter, och lokalisera brottsplatsen. Det finns ingen misstänkt för händelsen. 

Mannen är omhändertagen av ambulans, och händelsen rubriceras som grov misshandel. 

19.09 Mannen, som är i 20-års åldern, är förd med ambulans till sjukhus. Händelsen är nu rubricerad som försök till mord. Platsen där mannen anträffades är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning, liksom en plats som misstänks vara brottsplatsen. Flera enheter arbetar i området för att kunna säkra brottsplatsen samt höra vittnen. 

19.51 Ett område på Smörgatan berörs av avspärrning, och man inväntar nu kriminaltekniker till platsen. 

20.35 Platserna är fortsatt avspärrade, och saksök med hund görs i området. Det finns ingen misstänkt eller gripen. Eventuella tips eller iakttagelser i området vid tidpunkten för händelsen tas tacksamt emot via Polisens växel eller tipslänk på polisen.se. 

20.54 Ett intensivt utredningsarbete pågår med att kartlägga händelseförloppet, och föra utredningen framåt. Det finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad. Flera enheter arbetar fortsatt i Kallebäck. 

21.34 Några av avspärrningarna har nu hävts, och en bilväg som påverkats är nu öppen för trafik. Andra avspärrningar kvarstår.

Det finns ingen ytterligare information att lämna om händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.