23 juli 07:05, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

En sammanfattning av nattens händelser.

02.27 Sjölagen, Nolhaga, Alingsås. Polis skickas till Nolhaga, där en man misstänks ha kört båt påverkad av alkohol på Säveån. Polis tar med mannen för provtagning. och han är nu misstänkt för grovt sjöfylleri.

03.32 Stöld, väg 40 Hindås. Polis skickas till Grandalsmotet, där ett inbrott skett i en husvagn under tiden man sovit. I samband med inbrottet har en handväska tillgripits, och därefter har uttag gjorts på ett kort. En anmälan om stöld genom inbrott samt bedrägeri skrivs. 

03.38 Grov stöld, Sahlgrensgatan, Göteborg. En man blir bestulen på pengar och telefon. Den misstänkte gärningsmannen hoppar därefter i kanalen, och den bestulne mannen kan hålla koll på honom där tills polisen kommer. Mannen i vattnet tas med för tillnyktring enligt lagen om berusade personer, och han är nu misstänkt för grov stöld. 

03.57 Grov stöld, Korsvägen, Göteborg. En man blir bestulen på sin mobiltelefon av en för honom okänd man. Polis möter upp mannen och tar uppgifter till en anmälan gällande grov stöld. 

03.40 Misshandel, Fiskhamnsgatan, Smögen. Polis skickas till platsen, där ordningsvakt uppger att två män bråkat. Vittnen samt de båda männen finns kvar på platsen. Polis tar upp anmälan och motanmälan gällande misshandel.

04.07 Brand, Teatergatan, Alingsås. Polis och räddningstjänst larmas till platsen där det brinner i en container. En anmälan om skadegörelse genom brand skrivs.

04.49 Stöld, Vasagatan, Göteborg. En man blir bestulen på sin halskedja av en för honom okänd man. Polis möter upp honom och en anmälan om grov stöld skrivs. 

Misshandel, relation, polisområde Älvsborg. Polis skickas till en bostad där en man uppges ha misshandlat en kvinna han tidigare haft en relation med. Mannen påträffas av polis, och då han är påverkad tas han med enligt lagen om berusade personer. Han är misstänkt för misshandel samt olaga hot mot kvinnan. Kvinnan har fått skada i en fot i samband med misshandeln, och hon körs till sjukhus av polis för kontroll. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.