23 juli 07:13, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00, fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Några trafikanter har fått böter på grund av trafikbrott, bland annat en bilist i Umeå som hade vinterdäck på sitt fordon och en bilist i Skellefteå som körde ett fordon trots körförbud.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten, i Umeå och Vännäs. Inga personskador har rapporterats.

Kl 01:19, Lycksele

Polis kontaktas med anledning av bråk vid en restaurang. En man uppges ha slagit en annan man.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Kl 02:09, Umeå

Polis beordras till centrala stan med anledning av misshandel. Gärningspersonen ska ha lämnat platsen och anträffas inte.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Kl 05:14, Lycksele

Polis observerar en bilist som kör genom tätorten och spelar mycket hög musik. Föraren stoppas och identifieras. Förhör hålls och anmälan gällande "förargelseväckande beteende genom att föra oljud på allmän plats genom att spela hög musik" upprättas.

Sammanfattning kring polisens arbete vid Trästockfestivalen, Skellefteå

Festivalen startade under fredagen. Polisen har som vanligt samarbetat med  arrangören, ordningsvakter, fältare med flera under kvällen. Uppfattningen är att första dagen genomförts på ett bra sätt och inga större händelser har rapporterats. Däremot har en del ärenden med berusade minderåriga personer fått hanteras. Polisen vill därför skicka en uppmaning till er föräldrar att samtala med era ungdomar kring alkohol och ni får gärna själva göra ett besök i området. 

Sammanfattningsvis har ett trettiotal personer avvisats från området, anmälningar gällande narkotikabrott har upprättats och flertalet minderåriga berusade har hanterats av polis, fältare och ordningsvakter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.