27 juli 07:46, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:50 Trafikbrott, Kramfors
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Bollstabruk. Föraren, en man i 35-årsåldern, saknar körkort och misstänks för olovlig körning. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

02:00 Rattfylleri, Sollefteå
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon i Långsele. Föraren, en man i 35-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan gällande misstänkt grovt rattfylleri upprättas.

02:32 Misshandel, Sollefteå
Polis beordras till en adress utanför Junsele med anledning av bråk. En man omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för olaga hot samt för att ha misshandlat en annan man.

02:38 Misshandel, Sundsvall
Polis beordras till Stenstan med anledning av bråk mellan två män. Förhör hålls och en anmälan och motanmälan gällande ringa misshandel ska upprättas.

En våldtäkt anmäldes i gårkväll i Sundsvalls kommun. En man i 25-årsåldern greps under natten misstänkt för våldtäkt och han anhölls därefter av åklagare.

En viltolycka på riksväg 90 i trakten av Bollstabruk anmäldes till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.