Uppdaterad 28 juli 15:31

27 juli 16:38, Räddningsinsats, Säffle

En större räddningsinsats pågår på Vänern.

Två personer har påträffats i vattnet mellan Djurö och Lurö. Dessa förs iland av Kustbevakningen för överlämning till sjukvård. Sjöfartsverket leder insatsen som statlig räddningstjänst med biträde av Kustbevakning och polis. Kustbevakningen medverkar i räddningsinsatsen med flygplan och ytenheter. Vi kan i nuläget inte lämna några uppgifter om skadeläge.

Händelsen kommer att uppdateras.

Uppdatering 20.57

De två personer som fördes iland efter olyckan på Vänern har avlidit. Det handlar om två vuxna personer som paddlat kajak och råkat ut för någon form av sjönöd. De är ännu ej identifierade och anhöriga är därmed inte underrättade. Polisen arbetar nu efter teorin att det rör sig om utländska medborgare. Kontakt har tagits med aktuellt lands polismyndighet i arbetet att identifiera de förolyckade.

Uppdatering torsdag 15.29

De förolyckade personerna är identifierade. De omkomna är två unga tyska medborgare. Tysk polis arbetar med att underrätta anhöriga.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.