28 juli 08:02, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits (se nedan). Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:11 Polis larmades till Flemminggatan i Norrköping med anledning av ett större bråk utomhus. När polis anlänt till platsen kunde två personer gripas misstänkta för grov misshandel. De misstänkta personerna är i 40- respektive 25-årsåldern. Under natten har de anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grov misshandel. Målsägande, en man i 40-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för sina skador. Frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. Under insatsen var också ett område vid Strömsholmen avspärrat men avspärrningen hävdes vid 01:30-tiden. 

23:36 Polis, räddningstjänst och ambulans berodrades till Dagsbergsvägen i Norrköping med anledning av att en parkerad bil börjat brinna. När polis anlänt visade det sig att bilen var övertänd. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns ingen misstänkt person och ingen person skadades i samband med branden. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.