29 juli 08:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Johnny Gustafsson. Till kvällen kommer Björn Öberg.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Tre personer har gripits (se nedan). 12 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut:

03:18 Polis larmades till en bostad i Finspång med anledning av ett pågående inbrott. En inringare hade sett minst två personer röra sig inne i ett garage. Därefter ska en bil som tillhör fastigheten ha lämnat platsen. När polispatruller anlänt visade det sig att de misstänkta personerna lämnat den stulna bilen och istället sprungit till fots. En hundpatrull lyckades spåra upp en gärningsperson längs med spåret och ytterligare två andra personer vid en adress i Nyhem. Alla tre, män i 20-årsåldern, greps misstänkta för stöld genom inbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.