03 juli 02:09, Våld/hot mot tjänsteman, Lindesberg

Misshandel, olaga hot, våld mot tjänsteman m.m. vid krog i centrala Lindesberg.

Polis grep en man i 25-årsåldern efter det att ordningsvakter ingripit mot denne. Mannen hade inne på krogen dragit omkull en ung kvinna samt hotat henne och en annan ung kvinna verbalt. Detta fick ordningsvakterna att ingripa mot mannen som satte sig till rejält motvärn. Bl.a. kastade han ett bord som träffade en av ordningsvaktern så att smärta uppstod.

Polis som befann sig i närområdet kom till ordningsvakternas undsättning. Mannen fortsatte dock med sitt aggressiva och hotfulla beteende även gentemot polismännen. Han lyckades bl.a. skalla en av polismännen i ansiktet i samband med det motstånd han gjorde i samband med gripandet. Varken polismannen eller ordningsvakten skadades inte allvarligt.

Mannen var rejält berusad och fick sova ruset av sig innan han kunde förhöras. Vid förhöret delgavs han misstanke om misshandel, olaga hot i två fall, våld och hot mot tjänsteman samt ringa narkotikabrott avseende eget bruk.

Efter förhöret beslutade åklagare att mannen skulle friges. Misstankarna kvarstår dock och utredningen kommer att fortgå. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.