30 juli 07:51, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07, tre personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:41 Trafikolycka, Sollefteå
Polis beordras till Storgatan i Sollefteå med anledning av en singelolycka. Enligt initiala uppgifter har en a-traktor åkt in i en refug. Det finns ingen misstanke om brott.

01:12 Misshandel, Sundsvall
Polis beordras till Stenstan i Sundsvall med anledning av bråk. Två män i 20-årsåldern anträffas, den ena förs till sjukvård med ambulans och den andre ska enligt uppgift ta sig till sjukvård på egen hand. Polis håller förhör och anmälan kommer att upprättas.

Under natten har en man i Sollefteå gripits misstänkt för misshandel av en kvinna. En motanmälan gällande grovt olaga hot har upprättats där kvinnan är misstänkt. Mannen och kvinnan känner varandra. Mannen anhålls senare av åklagare.

Summering från Nipyran, fredag:

Under kvällen omhändertogs sju personer med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB) och 12 underåriga överlämnades direkt till socialtjänsten som hanterade kontakt med vårdnadshavare.

I övrigt så hanterades ett ärende gällande ringa narkotikabrott och en person avvisades eller avlägsnades från festivalområdet enligt polislag 13 §.

Polis som arbetade under kvällen meddelar att det bland ungdomar var en ganska stökig kväll.

För ungdomarnas trygghets skull är det bra om vårdnadshavare har en god dialog med sina unga och till exempel frågar vad de ska göra, var de ska vara och vilka de ska vara med. Dessutom är det viktigt att vårdnadshavare är tillgängliga både för sina ungdomar och om polis eventuellt behöver komma i kontakt med dem.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.