04 juli 05:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av kvällens och nattens händelser i länet.

21.18 Stöld genom inbrott, Askims industriväg. Polis skickas till platsen där inringare sett en man krossa en ruta till en industrifastighet, och sedan kiva in i den. Polis söker igenom fastigheten och mannen anträffas. Mannen grips som misstänkt för stöld genom inbrott. 

23.09 Skadegörelse, Skaraborgsvägen, Borås. Polis skickas till Skaraborgsvägen, med anledning av skadegörelse på en fastighet. Enligt inringare till polis har smällar från krossat glas hörts innan gärningsmän lämnar platsen. Polis spårar i området efter misstänkta, men som troligtvis lämnat platsen med bil. En anmälan om skadegörelse skrivs. 

00.22 Stöld, Aleslättsvägen, Härryda. Polis skickas till platsen där anmälare misstänker att två personer slangat bränsle från skogsmaskiner. Dessa lämnar platsen i bil, och anmälaren följer efter och ger polis position. Bilen anträffas övergiven, och polis spårar in området med hund men ingen misstänkt anträffas. I anslutning till bilen hittar polis dunkar och slaningningsutrustning. En anmälan om stöld skrivs. 

02.44 Brand, Gräskärrsvägen, Uddevalla. Polis skickas till Gräskärrsvägen efter att larm kommit från ett bilföretag. Strax därefter konstateras brand inne i byggnaden. Räddningstjänst arbetar med att släcka branden, och då det i nuläget inte finns någon klarlagd naturlig orsak är en förundersökning om grov mordbrand inledd. Platsen kommer att spärras av för en kriminalteknisk undersökning. Branden har inte medfört några personskador.

Misshandel, relation, Polisområde Storgöteborg. En man uppges ha slagit sin sambo i deras bostad, och mannen hämtas till förhör av polis. Mannen misstänks för misshandel av sin sambo, en kvinna, och då det funnits barn i bostaden är mannen även misstänkt för barnfridsborott. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.