04 juli 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 75 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:36 Polisen larmades till ett boende i Mantorp, Mjölby, med anledning av att en man agerat hotfullt mot personal. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha uttryckt verbala hot samt ha visat upp ett tillhygge i samband med detta. Flera polispatruller åkte till platsen och mannen greps misstänkt för försök till våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman. Ingen person ska ha skadats fysiskt.

02:25 Polisen larmades till en adress i Valla i Linköping med anledning av ett bråk utomhus. En man, som är i 25-årsåldern, misstänks för att ha misshandlat en kvinna han har en relation till. Mannen greps misstänkt för misshandel, senare anhölls mannen. Polisens presstjänst har inga uppgifter om kvinnans eventuella skador.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.