04 juli 16:35, Stöld, Örebro

Äldre drabbade av väskryckningar från permobiler och rullatorer i Örebro.

Vi vill uppmärksamma allmänheten i Örebro på att ett flertalet äldre personer den senaste tiden blivit bestulna på handväskor med tillhörande värdesaker såsom mobiltelefoner och plånböcker med kontanter och kort.

Gärningspersonerna stjäl handväskorna när de äldre är ute med sina permobiler eller rullatorer. De stjäl handväskorna från korgarna och detta görs ofta i farten på cykel eller springandes.

Var vaksam på din omgivning, förvara dina värdesaker tryggt och haka gärna fast handväskan på ett sätt som gör den svår att komma åt. Har du äldre i din närhet? Prata gärna med dem om vad som sker och hur de kan skydda sig.

Har du blivit utsatt för brott? Kontakta polisen så snart som möjligt, försök memorera hur gärningspersonen/eller gärningspersonerna såg ut och vilken väg/vägar de tagit. Ta hjälp av en förbipasserande, personal i en närliggande butik eller närstående med att larma polisen om du blivit bestulen på din mobiltelefon.

Har du bevittnat en stöld? Ring polisen direkt och dela dina iakttagelser som till exempel flyktväg och signalement. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.