Uppdaterad 05 juli 08:16

04 juli 20:31, Mord/dråp, försök, Västerås

En person skadad efter skjutning i Västerås.

En person är förd till sjukhus efter en skjutning utomhus på Vallby i Västerås. Flera personer larmade om händelsen som inträffade vid 20:30-tiden på måndagskvällen. Brottet är inte pågående. 

Polisen är på plats med flera patruller, bland annat hundpatrull, som arbetar med att säkra spår och hålla förhör. Flera personer i närområdet har kontrollerats men ingen har gripits för skjutningen.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.  

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering 22:03

Polisens helikopter deltar i arbetet på platsen.

Uppdatering 22:55

Polisen genomför dörrknackning i området för att komma i kontakt med fler vittnen till skjutningen.

Den skottskadade personen är kvar på sjukhuset. 

Förundersökning om försök till mord pågår. Ingen har gripits. 

Media hänvisas till den här händelsenotisen som uppdateras på tisdagsmorgonen när en av polisens presstalespersoner i region Mitt åter är i tjänst.  

Uppdatering 5 juli kl 08:03

Polisen har under natten arbetat med att säkra bevisning och försöka gripa den eller de som utfört skjutningen. I nuläget är ingen person frihetsberövad.

Nu pågår ett arbete med att sammanställa information, bland annat från de förhör som har hållits, för att klarlägga händelseförlopp och motiv. De spår som har säkrats ska analyseras.

Brottsrubriceringen är fortsatt försök till mord. Polisen har inga uppgifter om att någon annan person har kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

Utredningen är fortsatt i ett tidigt skede varför inga ytterligare uppgifter kan lämnas ut under tisdagsmorgonen. Kommunikation kommer att ske när mer information finns att lämna ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.