05 juli 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Åsa Willsund.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 85 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Polisen söker vittnen till ett våldtäktsförsök utomhus i Motala

22:50 Polisen fick vetskap om en ett våldtäktsförsök som inträffat utomhus i Motala. Detta inträffade på Bergsättersvägen.

En vuxen kvinna ska ha blivit överfallen av, en för henne okänd, man. Mannen ska ha slitit i hennes kläder och kvinnan gjorde motstånd. Mannen ska sedan ha lämnat platsen. Kvinnan ska inte ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt. 

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Låt polisen avgöra vad som är viktigt eller inte, små detaljer kan vara avgörande i utredningen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Mannen ska vara ungefär 20-30 år. Han har mörk hy och hade en mörk tröja. Mannen ska vara korthårig och inte ha ansiktsbehåring. 

Kvinna gripen misstänkt för inbrottsstöld, Söderköping

23:19 Polisen larmades till ett hus i Västra Husby i Söderköping med anledning av ett misstänkt inbrott. Väktarbolag hade fått larm om händelsen och kontaktade polisen, polis åkte till platsen. Minst ett fönster till fastigheten var sönder. När polispatrullen sökte igenom fastigheten påträffades en misstänkt gärningsperson, en kvinna i 35-årsåldern. Hon greps misstänkt för inbrottsstöld, kvinnan har anhållits. En brottsplatsundersökning genomfördes.

Man gripen misstänkt för stöld, Linköping

01:23 Polisen larmades till en adress i Johannelund, Linköping, med anledning av en pågående bildelsstöld. Flera polispatruller åkte till platsen. Personen som larmades polis hade sett två personer som såg ut att stjäla katalysatorn från en parkerad bil. När första polispatrull kom till platsen sprang de två personerna från platsen, en av dessa fångades in av polis. Den som fångades in är en man i 20-årsåldern, han greps misstänkt för stöld. Senare anhölls mannen. Den andra har inte fångats in av polis.

Rånförsök i Linköping

02:28 Polisen larmades till Skäggetorp, Linköping, med anledning av ett rånförsök. En man, som är i 40-årsåldern hade befunnit sig utomhus när en, för honom, okänd man hade försökt att råna honom på tillhörigheter. I samband med detta ska den drabbade mannen ha blivit skadad av gärningsmannen som använde ett tillhygge. Sedan ska gärningsmannen ha lämnat platsen. Händelsen rubriceras som försök till rån, misshandel och brott mot knivlagen.  Den drabbade mannen var vaken och talbar men fördes till sjukhus, det rör sig om lindriga skador. Det finns ingen misstänkt för brotten.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.