06 juli 07:38, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer en del av de ärenden som vi har hanterat.

Olaga hot, Örebro kl. 22.36

En man i 30-årsåldern är misstänkt för olaga hot mot personal på en restaurang på Stortorget. Mannen blev omhändertagen enligt LOB.

Misshandel, Degerfors kl. 23.44

Två personer har bråkat med varandra i Ramshöjden. Polisen har varit på plats och man skriver anmälan och motanmälan, båda två är alltså både målsägande och misstänkt gällande misshandel. Det är en man och en kvinna som känner varandra men det handlar inte om våld i nära relation. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, hade vissa skador och hon åkte ambulans till sjukhus för vård. Mannen är i 40-årsåldern.

Skadegörelse, Lindesberg kl. 00.43

Någon har krossat en ruta på en dörr till ett företag i Frövi. Polisen har varit på plats och man har sökt igenom lokalen utan att hitta någon obehörig person. Man kan inte heller se att något är stulet och man skriver en anmälan om skadegörelse.

Narkotikabrott, Kumla kl. 00.49

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha använt narkotika i Kvarnparken. Mannen blev kontrollerad av polispatrull eftersom att han visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Han fick åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Skadegörelse, Askersund kl. 04.03

Ungdomar har kastat ägg och sten mot en persons fastighet och hans bil i Lerbäck. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om skadegörelse. Det är oklart för presstalesperson om det finns någon misstänkt i detta ärende.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fyra viltolyckor utan personskada. Vi har hanterat två ärenden gällande LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Vi har också hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.