Uppdaterad 07 juli 19:55

07 juli 16:10, Mord/dråp, försök, Göteborg

Skottlossning på Hisignen

Polis larmades om skottlossning på Länsmanstorget på Hisingen. Enligt uppgifter till polisen ska flera maskerade personer setts lämna platsen på moped.

En person ska enligt uppgifter till polisen skadats i samband med skjutningen, i nuläget finns inga uppgifter om hur allvarligt skadeläget är för personen. Polis och ambulans är på platsen.
Polis har nu startat en omfattande insats i sökandet efter gärningspersonerna. 

Polisen är intresserad av vittnesuppgifter i samband med händelsen, iakttagelser kan man ringa och lämna till polisen via 11414.  18:54 Uppdatering
Målsägaren en man i 20-årsåldern har avlidit till följd av de skador han ådrog sig i samband med skjutningen, anhöriga är underrättade. Polisen arbetar nu med en förundersökning om mord. Målsägaren är känd av polisen sedan tidigare och har befunnit sig inom konfliktgrupperingar i Biskopsgården. 

Polisen startade initialt en stor sökinsats efter gärningspersoner och kl 16:59 kunde polisen gripa två personer misstänkta för inblandning i brottet.      


21:19 Uppdatering
Polisen arbetar vidare i ärendet och bedriver nu en omfattande utredning om mord. Under kvällen och under morgondagen kommer polisen att genomföra dörrknackning i området kring brottsplatsen och längs den uppfattade flyktvägen. Vidare kommer tekniska undersökningar att genomföras på för utredningen intressanta platser. 

Förstärkt närvaro.
Polisen kommer att förstärka sin närvaro i området under kvällen, natten och morgondagen. Fler poliser kommer att vara synliga i området och arbeta dels med utredningen men även trygghetsskapande. 

Ny information om utredningsläget och händelsen kommer tidigast kunna presenteras imorgon efter 09:30
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.